Om Elicit

Elicit är ett värderingsstyrt företag med nära samarbeten mellan såväl medarbetare som med våra kunder. Våra värderingar genomsyrar allt – alla medarbetare och alla beslut.

Elicit startade 1999 med ambitionen att vara hållbart bäst. Företaget växte fram ur en stark vilja att hjälpa andra, sätta kunden i fokus, höja kvaliteten och hitta de bästa systemutvecklarna. Allt för att kunna leverera bättre system till andra företag och till samhället. Denna devis har stannat hos oss och är vår affärsidé i förenklad form.

Elicit har odlat en stark företagskultur från dag ett. Eftersom den byggs av medarbetarna är vi väldigt noggranna i vår rekrytering. Dessutom ser vi till att de som jobbar här trivs. Vi har en låg personalomsättning – riktigt låg för att vara i vår bransch – och följaktligen lockar vi både unga, hungriga vargar och gamla, erfarna rävar.

Sveriges bästa arbetsplats

Elicit har fått topplaceringar i Great Place to Work – Sveriges bästa arbetsplats – fem gånger, tre gånger i små och två i medelstora. Senast 2018 gick Elicit rakt in på plats nummer elva i kategorin medelstora organisationer. Innan dess har Elicit hamnat på en åttonde plats år 2016 i samma kategori och en tredje plats år 2012, då i kategorin små organisationer.

Undersökningen genomfördes av företaget Great Place to Work. Topplaceringar i tävlingen reflekterar Elicits ambitioner, vilja och arbetssätt för att nå målet om att ha de bästa, nöjdaste och mest motiverade medarbetarna.

Europas bästa arbetsplats

I år blev Elicit även utnämnd till en av Europas bästa arbetsplatser och tog plats på Europa-toppen.

European Business Awards

Elicit utsågs 2017-18 till nationella vinnare i European Business Awards i kategorin “The Workplace and People Development Award”. EBA är Europas största företagstävling som betraktar över totalt 110 000 företag varje år.

Elicit utsågs 2014 till National Champion i kategorin “Bästa Kundfokus” i European Business Awards. År 2015 erhölls priset Ruban d´Honneur inom samma kategori och en andraplats i den internationella tävlingen, där 24 000 bolag slogs om platsen som det bästa bolaget på kontinenten. Faktorer som framgång, innovation och affärsetik bedömdes i juryarbetet.

Göteborgs Companipris

Elicit vann det prestigefyllda Companipriset från Göteborg & Co 2013 med följande motivering:

Elicit utmärker sig genom den kvalitet de levererar och den företagskultur som de medvetet och strukturellt odlar. Med det är Elicit ett föredöme för andra företag och en värdig vinnare av Göteborgs Companipris 2013.

Siriuspriset x 2

Elicit vann Siriuspriset i kategorierna “Bästa IT-lösning” och “Bästa affärslösning” år 2004. Det vinnande konceptet var affärslösningen Axess Akuten Online, en webbtillämpning för samordning av systemen för kölappar, journaler och betalning.

Kreditvärdighet

Kreditbetyget AAA enligt Bisnodes kreditvärderingssystem tilldelas endast företag med en mycket solid ekonomi och en utmärkt förmåga att möta aktuella betalningsförpliktelser. Elicit har haft högsta kreditvärdighet sedan 2009.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Microsoft Gold Certified Partner

Elicit är sedan 2008 Gold Certified Partner som är den högsta nivån inom Microsofts partnerprogram.